Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 18 d’abril del 2011

Especials :: Sant Jordi 2011 - La paradeta

Setmana de Sant Jordi a 80grams

Des d'avui i fins divendres tria i remena a la Paradeta 80grams de Sant Jordi. Cada dia t'oferirem diverses propostes literàries de diferents gèneres, perquè puguis escollir amb calma quin llibre regalaràs aquesta diada.
Fes-nos tu també la teva proposta!

La primera Paradeta 80grams la dediquem a la Poesia.

Boques en calma
Adrià Targa
Edicions 62
Premi de Poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater
Boques en calma d'Adria Targa, guanyadora del premi de poesia Gabriel Ferrater, és, en paraules del mateix jurat, una poesia rica, d'elaboració; plena de coses a dir, clara i obscena (en el sentit literal de la paraula)



Edicions de 1984
BES NAGANA (que en rus col·loquial vol dir SENSE PISTOLA) són poemes de tots colors i de tots estils, amb rima i sense rima, dècimes i romanços, cançons i formes lliures...
No era lluny ni difícil
Joan Margarit
Proa
Es tracta d’un llibre sobre l’edat que parla a totes les edats, que parla de la vida, de la mort, del sexe i de com tot el que pot dinamitar els cors dels homes i les dones els pot donar també l’escalf que necessiten.




7 de Quatre Edicions
Aquest és un poemari de desamor on, tot i la joventut de l’autora, el sentiment deixa pas a l’experiència viscuda (ja va dir Rilke que la poesia no és feta de sentiments, sinó d’experiències). Ma Àngels Cabré




Animals i plantes
Marta Pessarodona
Meteora
Premi Nacional de Cultura
Durant la primavera plujosa de 2009, Marta Pessarrodona va anar creant, un a un, els vint-i-cinc poemes que configuren aquesta petita joia que és ANIMALS I PLANTES, el primer llibre de poemes inèdits que publica Pessarrodona després de la seva Antologia.


La bassa de les oques
Jordi Vintró
LaBreu
Després d' Insuficiència mitral, constituït per un únic poema llarg i verbós, poema riu o poema zàping o poema deliri o poema raó, aquesta Bassa de les oques ens confirma la singularitat de Jordi Vintró, i ens reafirma en la idea que ens trobem davant d’una de les veus més importants, i més injustament ignorades, de la poesia catalana contemporània.



Vénen turbulències
Sara Bailac
Editorial Tria
La prosa poètica d'aquests quaranta-tres poemes, d'una maduresa insòlita en la seva generació, combina una riquesa lèxica extraordinària amb un llenguatge directe i modern.
Proa
Premi Carles Riba de poesia 2010
Un lloc a l'ombra és un llibre en què Rosa Font proposa una nova representació de l'individu actual, en una línia experimental que beu, entre d'altres fonts, de la tradició de poetes pintors com Felícia Fuster o Albert Ràfols-Casamada.




On no sabem
Cèlia Sánchez - Mústich
Edicions 3 i 4
Premi Octubre de Poesia 2010
On no sabem és un conjunt de trenta-cinc poemes que es desgranen sense interrupció, com un cercle convertit en línia. Hi apareixen temes com les estratègies de la ment, la percepció del temps, l'inconscient, l'amor, el sexe, la fe, les fronteres imprecises, la traïció, la fragilitat...


Nadir
Lluís Roda
Proa
Premi Jocs Florals Barcelona 2010
Nadir és un poemari d'amor apassionat. Sota la ganyota càustica i cruel, entreveiem una dimensió de la tendresa de gran intensitat. I, sota l'aparent joc literari, la profunditat de l'experiència viscuda. A Nadir trobem una expressió radical de l'amor, intuït com una força d'una naturalesa alhora humana i sobrehumana.

Poesia Completa
Joan Maragall
Edicions 62
Coincidint amb el 150è aniversari del naixement i el centenari de la mort de Joan Maragall, Edicions 62 edita la poesia completa d’un dels poetes catalans més celebrats.






Feu-nos les vostres recomanacions poètiques!
Omplim la Paradeta 80grams de poesia entre tots!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails