Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 10 de gener del 2011

Notícia :: L'any literari català arrenca amb moltes novetats per a tots els gustos

El 2011 arrenca ple de novetats literàries en català. Gèneres per a tots els gustos i d'autors molt diferents.
Alguns dels títols més destacats pel primer trimestre de 2011 són: 'La princesa de Jade', de Coia Valls Premi Néstor Luján de novel·la històrica. També en l'apartat de novel·la històrica la última novel·la de Martí Gironell 'L'arqueòleg'. Vicenç Villatoro estrena recull de poemes aquest any amb 'Sense invitació' i Carme Riera ens proposa un relat d'intriga a 'Natura quasi morta'. Aquest inici d'any també ens porta primeres novel·les com la de Berta Jardí que ha escrit 'Les portentoses aventures d'un Sastre'. També hi ha lloc per les biografies com la de Ventura Pons amb 'Els meus i els altres'. Reedicions de clàssics coincidint amb efemèrides importants com 'Pedra de tartera' de Maria Barbal i dues obres cabdals de Joan Perucho 'Les històries naturals' i 'Llibres de cavalleries'. I com no podia ser d'una altre manera l'edició dels guanyadors de premis com el premi Josep Pla per Cristian Segura i el seu 'Cau del conill' i el premi Just. M Casero amb 'Novotsky' de Helder Ferrer.
També tindràn novetat aquest 2011 Lolita Bosch amb 'Ara, escric', Albert Casals el noi que ha fet la volta el món amb cadira de rodes i que torna per explicar-nos més experiències a 'Sense fronteres', Maria Carme Roca amb 'Escollida pels Deus' i Imma Monsó amb 'La nit porpra'. Altres noms importants del primer semestres seran Nil Barral amb la novel·la 'L'home que dormia al cotxe', Marià Català amb 'Urpes de seda' i Valentí Puig amb 'Rates al jardi'.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Tot un plaer formar part d'aquesta família literària.
    Gràcies per fer-vos-en ressò, amics!
    Bon any i bona feina.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails