Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 12 de novembre de 2008

Inma Monsó

Inma Monsó
Lleida, 1959

És escriptora i professora de llengües estrangeres. Va fer estudis de Filologia Francesa i es va especialitzar en lingüística aplicada a les universitats d'Estrasburg i Caen. La seva trajectòria com a narradora comença el 1996, amb el llibre de contes Si és no és, que havia rebut el premi Ribera d'Ebre. També aquest any publicava la novel·la No se sap mai (1996). A partir d’aquests dos llibres, Monsó passa a ser considerada com una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària. Tot això es confirma l'any 1998 amb la novel·la Com unes vacances, premi Prudenci Bertrana i premi Cavall Verd de la Crítica Catalana. El 2001 publica la novel·la Tot un caràcter i més tard es dedica al gènere del conte i la narració curta, que havia estat la seva primera opció. Bona part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, a les editorials Tusquets i Alfaguara. També en aquesta llengua, lectors i crítica han dispensat una molt favorable acollida a la seva narrativa.
OBRA:
  • Si és no és (1996)
  • No se sap mai (1996)
  • Com unes vacances (1998) Premi Prudenci Bertrana i Premi Cavall Verd de la Crítica
  • Tot un caràcter (2001)
  • Millor que no m'ho expliquis (2003) CONTES
  • Marxem papà. Aquí no ens hi volen (2004)
  • Hi són però no els veus (2004)
  • Un home de paraula (2006)Premi Salambó, Premi Terenci Moix, Premi Maria Àngels Anglada i Millor novel·la de l'any.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails