Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 6 de juliol de 2012

Noticia :: Previsions negatives per aquest any al sector editorial

Les perdues del sector editorial doblaran aquest any les del 2011, segons les previsions de la Federació de  Gremis d'Editors d'Espanya. Continua així el decreixement del sector que ja porta sis anys en caiguda. 

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya ha fet públiques les previsions del sector: l'any 2011 es van facturar 2.772 milions d'euros, un 4,1 per cent menys que l'exercici anterior. La caiguda ha estat fins ara en tots els àmbits, menys en els llibres pràctics (cuina, etc), els còmics i els de text. Enguany es preveu que les pèrdues siguin el doble que les de l'any passat, més aprop del 10 que del 4 per cent. La de llibres de text caurà aquest 2012 a causa de la reforma educativa. 
Segons el Gremi la única manera de suportar la crisi és augmentar l'exportació al països de l'Amèrica Llatina., un mercat potencial molt important per les editorials del país. En aquest sentit el Gremi reclama una nova LLei de la Propietat Intelectual, per evitar la pirateria en el creixent mercat del llibre electrònic. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts with Thumbnails