Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 20 d’abril del 2011

Especials :: Sant Jordi 2011 - La paradeta de novel·les

Setmana de Sant Jordi a 80grams
Fins divendres tria i remena a la Paradeta 80grams de Sant Jordi. Cada dia t'oferirem diverses propostes literàries de diferents gèneres, perquè puguis escollir amb calma quin llibre regalaràs aquesta diada.
Fes-nos tu també la teva proposta!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
La tercera Paradeta 80grams la dediquem a les novel·les.


L'últim dia abans de demà
Eduard Márquez
Empúries
L’últim dia abans de demà és una novel·la sobre l’amistat que supera el pas del temps, el dolor de les absències, els amors perduts i la fragilitat dels móns que construïm per justificar les nostres vides.
Quin és el preu de les segones oportunitats?





Bromera
El joc de Déu és una comèdia irreverent i imprevisible. Barreja sense complexos acció, humor, sexe, violència, religió, amor, físics teòrics, assassins en sèrie, policies embogits i un Déu que no vol explicar tot el que sap. Però per damunt de tot, és una reflexió sobre la manipulació i la set de poder. Una novel·la per riure i pensar alhora.




Mapa Mut
Rubén Intente
Angle Editorial
Sorprenent debut d'un autor novell que retrata a la perfecció l'ànima humana amb un estil directe i bellíssim. La història d'una noia desapareguda i la recerca d'aquesta per part de la seva germana petita és el pal de paller d'un conjunt de viatges interns i externs dels protagonistes per buscar la gent que els envolta i ja no hi és, però també per trobar-se a si mateixos
Teresa Roig
Proa
Premi Roc Boronat 2010
Teresa Roig ha escrit una història d’amor gens convencional, que posa l’èmfasi en les segones oportunitats que ofereix la vida. Perquè tot final obre un principi. I perquè només quan t’adones que estàs perdut pots trobar el camí.
Edicions de 1984
Dues germanes es retroben per repartir-se les poques coses que en morir els ha deixat la mare. Feia més de vint anys que no es veien. Una veïna de tota la vida les acompanya per les resclosides estances de la casa i els petits objectes els desperten els records.



Novotsky 
Helder Ferrer
Ara Llibres
Premi Just M Casero 2010
Sorprenent i addictiva, l'òpera prima d'Helder Farrés és una d'aquelles novel·les difícils d'oblidar. El protagonista, que pateix la síndrome de Novotsky, és empès per la seva mare a investigar la misteriosa figura del seu avi matern, mort d'accident en circumstàncies estranyes.


Edicions 62
Natura quasi morta és una novel·la d’intriga, astuta i brillant, que ens atrapa des de la primera pàgina. Amb uns personatges propers i actuals, uns crims sofisticats i uns escenaris quotidians, que l’autora coneix de primera mà, Carme Riera sap com mantenir el suspens amb les dosis justes d’ironia i realitat.
Gossos de pluja
Joan Pons
El Gall Editors
Premi ex aequo Pollença de Novel·la
Gossos de pluja està escrita amb l'estil net i visual de La casa de gel i és un retrat acurat i gens sentimental de la Barcelona de finals de la dècada dels vuitanta i també dels talentosos artistes joves d'aquella època que vaguen desorientat i esforçats per la ciutat i per la vida com gossos perduts enmig de la pluja. 



Proa
Un ex-militant de Terra Lliure es reclutat per Al-Qaeda. Una moderna novel·la d’aventures, amb personatges molt reals en un món complex. Pierre és l’àlies de Nicolau Solà, un terrorista català que havia militat a Terra Lliure i és reclutat per Al-Qaeda. L’organització l’envia a Tunísia, on li encarrega de participar en un atemptat amb bomba al sud del país, que s’haurà de perpetrar en el curs d’un viatge turístic.


Angle Editorial
L'olor del mal és la sorprenent incursió de Lluïsa Forrellad en el gènere negre: assassinats, pederàstia, premsa groga, prostitució, baixos fons i alta aristocràcia, tràfic de drogues, identitats falses... en una Roma vitalista, descarada i multicolor.Una novel·la amb personatges esplèndids en una trama plena de suspens i girs inesperats.



Planeta
Care Santos fa un recorregut històric i social que ens convida a reflexionar sobre la feble memòria que transmetem a les generacions que ens segueixen. A la convulsa i fascinant Barcelona del Modernisme, la matriarca d’una de les nissagues més prestigioses de la ciutat es disposa a organitzar el trasllat a la seva nova llar, un preciós palauet proper al naixent passeig de Gràcia.


Baracoa
Muriel Villanueva
Editorial Montflorit
Baracoa no és un llibre. Són dos. I és també un projecte de pel·lícula basada en un llibre que està dins un llibre i que ha de ser el gran salt d’un personatge perdut. L’Edgar Noi, un actor de pel·lícules taquilleres, acaba de llegir El tallista i engega la relectura amb el propòsit ferm de portar el llibre al cinema i invertir-hi una fortuna.



Proa
Premi Sant Jordi 2010
Un antic músic d’orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cada una de les seves tres filles. Una mirada burleta sobre els models familiars d'avui.



Aquest llibre explica la història d’uns nois que decideixen fer una miscel·lània -recull de textos- en honor d’un antic comunista i poeta d’un poble imaginari que es diu Sant Andreu Alt.






La fabulosa història de la senyora Wang
Gabriel Pernau
Meteora
Aquesta obra, que es fonamenta en fets reals, narra l’apassionant història de Cristina Nubiola, una catalana que va viure a la Xina durant la primera meitat del segle XX.




Columna
A l'Empúries Grega un dona lluita per canviar el seu destí. Novel·la històrica amb una trama intrigant i una ambientació magnífica que prometen un nou èxit de l’autora.






 Fes-nos les teves recomanacions de novel·les!
Omplim la Paradeta 80grams de novel·les entre tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails