Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 19 d’abril del 2011

Especials :: Sant Jordi 2011 - La paradeta de relats

Setmana de Sant Jordi a 80grams
Fins divendres tria i remena a la Paradeta 80grams de Sant Jordi. Cada dia t'oferirem diverses propostes literàries de diferents gèneres, perquè puguis escollir amb calma quin llibre regalaràs aquesta diada.
Fes-nos tu també la teva proposta!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
La segona Paradeta 80grams la dediquem als relats.


Gats al Parc
Alba de Dedeu
Proa
Premi Mercè Rodoreda 2010
Contes entre realistes i imaginatius, amb personatges que protagonitzen històries com la nova immigració i la precarietat urbana. A partir de petits retalls de vida, Alba Dedeu crea uns personatges que es despleguen davant del lector amb tota la seva humanitat.

Subsòl
Unai Siset
Bromera
Una instantània capturada al metro de París es converteix en el pretext per a endinsar-nos en la intimitat d’alguns dels rostres que hi apareixen, aliens a les històries que amaguen la resta de companys de viatge. Unai Siset és un pseudònim. Els autors reals són Pasqual Alapont, Manuel Baixauli, Vicent Borràs, Esperança Camps, Àlan Greus, Urbà Lozano i Vicent Usó.

Editorial Setzevents
Prenent per escenari les Terres de l’Ebre, els seus paisatges, els seus pobles i la seva gent, aquests relats s'engalzen l'un en el següent, de manera que el final sempre queda obert, donant l'opció d'una continuació; per això són relats i no contes.


A 'La bicicleta estàtica', l'autor narra amb l’estil obsessiu i sobri que el caracteritza, els naufragis de la maduresa i les fatalitats individuals i col·lectives. Per primera vegada, l'autor ha utilitzat material autobiogràfic per a elaborar aquesta vintena de contes.


Tria Editorial
En els contes de Carles Bellver, s’entrellacen elements de realitat i de ficció i es juga constantment amb el caràcter fantàstic dels personatges i de les històries. L’home del calendari és el nou llibre de relats de Carles Bellver Torlà, en el qual la potència narrativa del castellonenc arriba a la seva cota més alta.



Proa
Premi Ciutat de Badalona de Narrativa
Jugant amb llums i ombres, Clara Soley ens conta històries de la vida quotidiana en què gairebé res no és el que sembla. La quotidianitat conviu amb la sorpresa i amb una lectura que pot anar més enllà de l’anècdota.



Naturalesa humana
Núria Martí Constans
CCG Edicions
A través de l’humor, el lector descobrirà l’autèntic rostre de l’home d’avui, de l’home que coneix i que troba pel carrer, del que viu al costat de casa seva. Breus, irònics i actuals, tot just amb algun contrapunt tendre, els relats d’aquest recull responen a la saludable necessitat vital de riure’s del mort i de qui el vetlla.


Jordi Puntí
L'avenç
"Teníem deu, onze, dotze anys. Aquella edat en què la ficció i la realitat es confonen (perquè la infantesa és una ficció). Quan ens barallàvem, o simplement ens intimidàvem els uns als altres, tots, castellans i catalans, vivíem en una ficció que ens semblava molt real." Jordi Puntí



Diversos autor
Proa
Un recull de contes sobre els Pirineus, indicat per a amants de la muntanya, la natura i l'excursionisme, però també per els interessants en la cultura occitana. Amb relats d'Àlex Broch, Esperança Camps, Pep Coll, Andreu Loncà, Núria Perpinyà, Ferran Rella i Àlex Susana, entre d'altres.




A butxacades
Joan Todó
Labreu Edicions
La memòria, la carta, l´escola, la crisi, la figura de l´heroi, l´obra d´art o la joventut, entre altres, formen el ventall conceptual de propostes temàtiques que Joan Todó s´autoimposa, a priori, per construir cada un dels artefactes narratius que formen part d´aquest llibre.




Feu-nos les teves recomanacions de relats!
Omplim la Paradeta 80grams de relats entre tots!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails