Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 16 de novembre del 2016

Novetat :: No n'estiguis tan segur

No n'estiguis tan segur
Llort
Crims.cat
Novembre de 2016
Novel·la negra 

SINOPSI: Dilluns al matí. La setmana comença per al sergent dels Mossos d'Esquadra Jaume fuentes i el seu company, Santi Planes, amb el cas del cadàver d'un home jove esbudellat en un petit despatx del centre de Barcelona. Al llarg dels set dies següents,el que en un principi semblava un cas rutinari va transitant per un mostrari d'estereotips i situacions pròpies del gènere negre i policíac: assassinats, traïcions, figutius, perseguidors, màfies, corrupció, sicaris, testimonis accidentals, venjances, maníacs, sexe, violència. 
La trama ens condueix per un territori on ningú no pot estar segur de res. Avencem a cops de volant alhora que descobrim els protagonistes que es van encadenant al llarg d'aquesta història. 
Una novel·la imprevisible. Llegeix-la abans que et facin spoilers.

BREU ENTREVISTA AMB L'AUTOR:

- On neix la història del llibre? D'on surt el primer embrió? 
De quatre potes. Una, tot i que sembli òbvia, la vull dir: m'ho passo molt bé escrivint, és el que em mou a fer-ho per damunt de qualsevol altra "recompensa". Les altres tres són reptes. Escriure una mena de compendi del gènere negra i policíac. Mantenir el costum d'intentar no construir trames previsibles. I del tercer només puc dir que he volgut crear un joc... i fins aquí puc dir.
- Què vols explicar realment amb ella? 
Més que el que vull explicar, és el que vull mostrar: una col·lecció de personatges, prototips, situacions..., tant del gènere policíac com del negre. I provocar emocions en el lector. Que s'ho passi bé, bàsicament. A que les històries ens inquietin més?
En els darrers llibres m'ha agradat crear personatges "normals i portar-los fins a situacions extremes per obligar-los a triar si saltar les normes ètiques o no. En aquest cas són personatges més "habitual" del gènere, tot i que no tots... En tot cas, cal aconseguir (o intentar) que el lector senti empatia pels personatges, així patirà o l'interessarà el que els passi i potser s'hi pot sentir identificat en determinades reflexions.
- Com treballes les històries i els personatges? 
Amb intuïció i a poc a poc, dedicant-hi moltes hores.
- També les escenes de violència són molt realistes. Com et documentes?
Com en gairebé tot, anant als detalls i ajudat pels referents literaris i cinematogràfics que pot tenir qualsevol.
- I tot acompanyat d'un llenguatge molt directe i acurat. 
Els anglesos diuen que Déu és en els detalls. No sóc creient, però tot i això m'agrada ser tan acurant com puc. En el llenguatge, els diàlegs, el ritme, les trames, els girs... en tot. Fins i tot, si m'ho permeten, en la portada, com en aquesta ocasió.
- Per què escrius novel·la negra? Conscient o inconscientment és el que, d'alguna manera, he escrit sempre. És on em sento més còmode i amb el que millor m'ho passo. També com a lector.
- Què diferencien les novel·les d'en Llort de les altres novel·les? 
El nom de l'autor.

Gràcies LLuís. Fins aviat! 



. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. No conec en Llort, però té bona pinta.

    ResponElimina
  2. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails