Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 30 de novembre del 2013

Novetat :: Aspectes de la poesia catalana de la postmodernitat

Aspectes de la poesia catalana de la postmodernitat
Jordi Marrugat
Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Novembre 2013
Assaig 

SINOPSI: Una de les definicions més acceptades del terme "postmodernitat" és la que el considera el nom d'un període històric, aquell que segueix el de la modernitat. Si la societat sorgida de la revolució industrial va produir una cultura moderna, la transformació d'aquella en una societat postindustrial donà lloc a una cultura postmoderna. És la pròpia d'occident des dels anys seixanta del segle XX. Els seus principals condicionants han estat: l'aparició de nous costums de producció i consum cultural, l'augment infinit de l'emissió d'informació i la desintegració de les estructures que permeten articular-la en relats representatius socialment compartits. Això ha fet impossible l'aparició de panorames generals prou comprensius de la cultura de les darreres dècades, o de parts àmplies d'aquesta, com ho poden ser el gènere poètic o el narratiu. Aspectes de la poesia catalana de la postmodernitat és el primer llibre català que s'enfronta obertament a aquesta problemàtica.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails