Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 20 de juny del 2012

Novetat :: 'Salvador Dalí vist per la seva germana', reedició

Salvador Dalí vist per la seva germana
Anna Maria Dalí
Viena Edicions
Juny de 2012
Reedició (Primera edició  1949)

La nova edició d'aquest llibre inclou documents i imatges inèdites i un estudi introductori de gairebé 50 pàgines fet per Mariona Sugranyes on respassa les diverses edicions del llibre i la controvèrsia que es va generar. 

Aquest llibre el va escriure Ana Maria Dalí a finals de la dècada dels 40 com ha resposta al llibre del seu germà Salvador Dalí 'Vida secreta', que va indignar i va crear un gran malestar en la família. Des d'aleshores se n'han fet nombroses reedicions. La última és aquesta de Viena Edicions, que inclou documents i imatges inèdites i que compta amb un estudi introductori de la historiadora de l'art i doctora en humanitats Mariona Sugranyes, que fa un estudi sobre els motius que van portar Anna Maria a escriure l'obra i exposa les reaccions que van provocar aquestes memòries. Aquesta reedició té la intenció de reivindicar la figura d'Anna Maria Dalí. Aquesta és una història d'encontres i desavinences en una família que es va veure marcada per dos fets: l'arribada de Gala a la vida de Salvador Dalí i la inscripció de Dalí en un quadre que deia:"A vegades, escupo al retrat de la meva mare per entretenir-me". 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails