Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 6 de febrer del 2012

Novetat :: Gebre als vidres

Gebre als vidres
Antoni Vidal Ferrando
Editorial Meteora
Febrer de 2012
Poesia

Aquest nou llibre del gran poeta mallorquí Antoni Vidal Ferrando reuneix trenta-cinc poemes que van des de la composició més complexa fins a l'estrofa més minimalista, sempre amb un metre omnipresent pel seu rigor i ritme i amb l'exposició d'unes imatges que sacsegen per la seva força i fondària. Vidal Ferrando ens ofereix a Gebre als vidres la duresa d'un vers clarivident que entusiasma per la seva bellesa nue, sovint aspra, i que ens indica, un a un, aquells mites culturals que són l'essència en la nostra manera d'entendre la bellesa de l'art i del món: Virgili, Botticelli, Brueghel el Vell, Brahms, Turner, Viriginia Woolf, Goethe, Rimbaud i tants d'altres que són citats o que configuren la clau de volta dels poemes del mestre de Santanyí. Vidal Ferrando no s'bolida, és clar, de la seva terra, a la qual s'adreça com un autèntic amant. 

Potser, a hores d'ara, dins alguna taverne
la mort balla boleros en va amb els nostres somnis.
Hem estimat una illa inexistent, estones
i confins que ja són com ànimes en pena.

Un llibre, doncs, que fa honor al seu títol, ja que la calidesa, sovint la cremor, dels seus poemes és el contrapunt de la fredor exterior d'un món potser hostil i gèlid en excés. 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails