Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 27 de setembre del 2011

Notícia :: 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra

Avui fa 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra, una efemèride que serveix per recordar-lo i reivindicar-lo. Coincidint amb l'aniversari de la seva mort apareixen noves publicacions, piulades al twitter i estrenes teatrals. 

Josep Maria de Sagarra va morir el 27 de setembre de 1961, avui fa exactament 50 anys. L'aniversari serveix com a pretext per tornar a gaudir-lo i reivindicar-lo des de diferents disciplines artísitiques. Per exemple l'espectacle 'Sagarra dit per Rosa Maria Sardà', que es va estrenar al Lliure la temporada passada i que hi tornarà a final de novembre. També les editorials han fet algunes aportacions: com la publicació de l'assaig 'La poesia dramàtica de Josep Maria de Sagarra' (Galerada) a càrrec de Josep Miquel Sobrer de la Universitat d'Indiana, i el dinové volum de l'Obra Completa``, a cura de Narcís Garolera, que apareixerà abans de final d'any. Quaderns Crema ha reeditat dos llibres d'articles, el recull publicat al diari la Publicitat, sota el títol 'L'ànima de les coses'(2001), i el recull que Sagarra va publicar a la revista Mirador 'El perfum dels dies' (2005). 
La Institució de les Lletres Catalanes ha proposat l'etiqueta #50JMSagarra al Twitter perquè els lectors de l'autor piulin cada dia una frase de Sagarra de cent quaranta caràcters, una manera de rellegir-lo amb les tecnologies actuals. 
Nascut el 1894 a Barcelona, Josep Maria de Sagarra va cultivar, professionalment, tots els gèneres literaris, amb una gran acceptació popular. Considerat, sobretot en vida, com a poeta i dramaturg, la seva obra en prosa - narrativa, periodística, memorialística - ha estat reconeguda com una aportació de primer ordre a la literatura catalana del segle XX. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails