Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 27 de gener del 2010

Notícia :: Maite Carranza guanya el premi Edebé Juvenil

Maite Carranza guanya el premi Edebé Juvenil amb Paraules emmetzinades, un thriller amb l’abús sexual infantil com a tema de fons. Rodrigo Muñoz Avia s’ha endut el premi Edebé infantil amb El meu germà el geni.

Feia temps que Maria Carranza tenia la necessitat d’escriure sobre el maltractament entre sexes, de l’assetjament moral i de la manipulació. Però com que malauradament aquests temes ja no ens fan posar la pell de gallina, finalment va escollir una situació més extrema: un home que segresta la seva filla durant anys i que n’abusa sexualment de manera reiterada. L’ofici de guionista de televisió i de cinema li ha permès crear una novel·la que malgrat tenir un tema tant espinós, enganxa al públic jove. Concretament l’han ajudat molt els trucs de guió per fer avançar la trama en els moments més dolorosos i el gènere de thriller que manté el suspens fins el final. La novel·la és gairebé com un trencaclosques. Per escriure el llibre la Maria Carranza ha comptat amb l’assessorament dels Mossos d’Esquadra per saber com es segueix una investigació d’aquest tipus. Paraules emmetzinades també té l’objectiu d’obrir debat i que les persones que pateixen aquesta situació puguin sentir-se més recolzades.
El premi Edebé Infantil ha estat per Rodrigo Muñoz Avia per El meu germà el geni. La història parteix de la idea que el món es divideix en dos tipus de persones: els genis i els altres.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails