Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 31 de juliol del 2009

Novetat :: Lluny de la ciutat

Lluny de la ciutat
Alicia Ventura Geis
Liberalia
Primavera 2009

:: Retalls radiofònics 80 grams


SINOPSI: Baix Empordà, 1913. De l’autarquia al consum delirant. Si se li hagués de posar un títol al passat segle XX ben segur que seria aquest. Però com va començar tot això? Alícia Ventura Geis ens transporta, amb una clarividència i capacitat narrativa extraordinàries (un sent gairebé la sentor dels camps acabats de segar mentre llegeix còmodament des de la seva butaca) a un temps d’inici de grans canvis, els pilar d’una nova societat. Un ambient rural evocador, una època suculenta on, com diu l’autora, “Els personatges hagueren de suportar tot el pes d’una industrialització emergent, uns nous valors difícils d’assolir, perquè realment les circumstàncies els superaven”. A través de la infantesa d’en Pep i la lluita soterrada de la seva mare Annetta; un personatge que amaga un secret inconfessable i d’una profunditat psicològica inadvertida a primer cop d’ull, anem descobrint tot aquest magma rural, un calidoscopi de personatges i trames amb intrigues, crims i passions en un context polític i social que va determinar no només el futur de Catalunya sinó també la nostra realitat actual.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 comentaris:

  1. Commovedor i entretingut alhora, una combinació que feia temps que no observaba. Aprenantatge i reflexió però a ritme cinematogràfic. Una immersió total en el passat i en la història dels personatges que els recomano que no es perdin. Sens dubte una icona de la literatura catalana.

    ResponElimina
  2. Vaig veure aquesta novel.la com a novetat literària a la Llibreria Ona de Barcelona. La lectura ha sigut amena i molt enriquidora. L'escriptora aconsegueix que el lector s'endinsi en la realitat dels personatges que van viure una època de canvis de la nostra historia recent. M'ha agradat molt aquesta novel.la, la recomano.
    Laia Llinàs (BCN)

    ResponElimina
  3. És una novel·la diferent. Aconsegueixes entrar fàcilment dins els personatges. L'autora te'ls presenta tal com són, amb els seus defectes i les seves virtuts, però amb una gran humanitat. Me'ls he arribat a fer meus! Cosa rara en les novel·les d'avui en dia...
    La descripció, del principi de la novel·la, dels dos mons que hi havia a Catalunya a principis del segle XX, realment m'ha colpit.
    En quant a la lectura és amena, però alhora profunda; amb un rerafons crític de la societat de l'època i amb els seus petits herois i anècdotes que dota el text de l'agredolça realitat que vivien aquells personatges dins les seves circumstàncies.
    Considero que és totalment recomenable la seva lectura. És un llibre en el qual aprens.
    Xavier Duran (Girona)

    ResponElimina
  4. Lluís Piferrer (Martorell)12 de novembre del 2009, a les 15:40

    El que m'ha sobtat més és que essent una novel·la de caire clàssic sigui tan innovedora, sobretot aquests va i vens del camp a la ciutat. L'autora fa un retrat d'unes persones de carns i ossos, tan els que estan per sota els minims econòmics com la classe burgesa...Unes situacions tan reals, uns personatges tan veritables, un llenguatge tan viu (intencionadament no formal) però alhora un comportament tan profundament universal que fan que el llibre que tens a les mans t'engresqui i t'apassioni. No el deixeu escapar.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails