Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 20 de maig de 2009

Notícia:: L'editorial balear Moll celebra el seu 75è aniversari

L'editorial Moll fundada el 1934 pel filòleg Francesc de B. Moll a Palma de Mallorca, celebra aquests dies el seu 75è aniversari. El segell ha publicat més d'un miler de títols d'alguns dels autors més importants de la literatura catalana.
Moll es va crear el 1934 quan Francesc de B. Moll va voler continuar la tasca que el també filòleg Antoni M. Alcover havia iniciat amb la publicació del primer volum de l'Aplec de les Rondaies Mallorquines, actualment n'hi ha 24. D'aquestes quatre mans també va néixer la seva obra més important el Diccionari Català-Valencià-Balear que va iniciar Alcover el 1900 i va acabar Moll el 1962. Des d'aleshores l'editorial ha publicat més d'un miler de títols, entre els que hi ha obres d'autors catalans tan importants com Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Manuel de Pedrolo, M. Aurèlia Capmany, Jaume Vidal Alcover i Manuel Baixauli. Les seves col·leccions més populars són Les Illes d'Or, Raixa i Els treballs i els Dies. L'editorial ha rebut moltes condecoracions per la seva tasca. El 1987 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya; el 2003 la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el 2008 la del Consell de Mallorca. També el 1995 l'Obra Cultural Balear la va distingir amb el premi Francesc de Borja Moll dels Premis 31 de Desembre.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails