Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 25 de febrer del 2009

Club de lectura :: Petons de diumenge

©lub de lectura
Petons de diumenge
Sílvia Soler
Editorial Columna
Novembre 2008

:: Entrevista Sílvia Soler
:: Retalls radiofònics



VALORACIÓ PERSONAL: Per mi és sens dubte un dels llibres de l'any. Commovedor, bonic, tendre i emocionant, aconsegueix enganxar-te i que acompanyis els últims dies de la protagonista com si fos una vella coneguda. L'escenari temporal i històric és sens dubte un encert. La història d'amor de la Valèria Isern durant els primers anys de la dictadura, és una història compartida per molts, sinó en primera persona com a record dels nostres pares o avis. Aprenem a través d'aquest personatge els costums, sentiments, i actes més quotidians dels catalans durant aquella època. L'amor és el fil conductor de la novel·la, un amor que malgrat està prohibit en els seus inicis, aconsegueix superar tots els obstacles. Els personatges estant molt ben construïts, tan la Valèria Isern com tot l'arc de familiars i amics. La Valèria troba el seu contrast en l'Elisa, l'amiga rebel que decideix anteposar la seva independència als dictats morals de la dictadura. La novel·la utilitza diferents veus. El passat s'explica a través dels diaris de la protagonista que aquesta repassa, durant els últims mesos de la seva vida, amb el nebot de l'Elisa que s'ha compromès a escriure un llibre sobre ella. Aquest canvi de veus pot despistar una miqueta al principi, però aviat enganxes el fil.
En definitiva una novel·la que tot i desvetllar-te des del principi que la protagonista morirà, es llegeix amb esperança, alegria i il·lusió, perquè la Valèria sap que ha tingut una vida plena i que a la seva manera ha portat a terme la seva pròpia rebel·lió personal: estimar en una època en què l'amor era pecat.

PUNTUACIÓ PERSONAL: 7

:: Altres llibres del Club de Lectura
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 comentaris:

  1. un més que afegir a l'enorme llista de recomanacions que tinc pendents, iq ue no m'atreveixo a dir que llegiré properament, davant la tirania a què ens sotmet el temps

    ResponElimina
  2. Sí, les llistes de llibres a llegir (per molt que llegim) sempre augmenten ;)! Tindré present el llibre!

    ResponElimina
  3. M'he llegit aquest llibre gràcies a la recomanació d'una bona amiga. M'ha agradat la història, els personatges (sobretot la Valèria i l'Elisa com a alter ego) i la manera com està escrita, que fa que la tristesa es desdibuixi en els records d'una vida plena.

    ResponElimina
  4. Avui he acabat de llegir Petons de Diumenge i el penso recomanar molt. Molt ben escrit, fàcil de llegir i una història molt maca.

    Montse d'Arbúcies

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails