Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 15 de novembre del 2008

Maria de la Pau Jané

Maria de la Pau Janer. Escriptora


Palma de Mallorca 1996
Llicenciada en Filologia Catalana a la Universitat de Palma.
Filla de l’escriptor Gabriel Janer Manila i d’Alícia Mulet Alomar. A casa seva, sempre va viure envoltada de llibres. Molt aviat, als deu anys, comença a escriure contes breus. Als dinou anys, va escriure la seva primera novel·la. Les referències a Llubí, el poble de la infantesa, on passava les vacances escolars, són constants al seus llibres. Així com les al·lusions a l’illa de Mallorca.
Actualment és professora titular d’universitat al Departament de Filologia catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears. A més de la tasca acadèmica, treballa des de fa molts anys, en els mitjans de comunicació.

FRASES: "La vida és feta a partir d’una successió de cruïlles aparegudes a cada instant del camí"
NOVEL·LES:
  • Els ulls d'ahir
  • L'hora dels eclipsis. Premi Andròmina 1989
  • Mármara. Premi Sant Joan 1994
  • Natura d'Anguila. Premi Carlemany 1995, i Premi Prudenci Bertrana 1996
  • Orient Occident. Dues històries d'amor. Finalista Premi Sant Jordi
  • Ets la meva vida, ets la meva mort
  • Las mujeres que hay en mi. Finalista Premi Planeta 2002
  • Pasiones romanas. Premi Planeta 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails