Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 15 de novembre del 2008

Julià de Jodar

Julià de Jodar, escriptor

Badalona, 1942

Viu la seva joventut al barri badaloní de Gorg i es llicencia en Història Contemporània. A més d'iniciar una de les trilogies novel·lístiques més rigoroses d'aquest canvi de segle, participa en tasques d'edició de llibres i escriu articles i assaigs per a canalitzar les seves idees sobre la societat actual. L'obra de Jòdar s'articula al voltant de la seva trilogia L'atzar i les ombres, que vol ser una panorama del proletariat català des dels anys 50 fins a la transició. D'aquest ambiciós projecte han vist la llum dos títols: a L'àngel de la segona mort (1997), aquesta lluita per la supervivència s'articula al voltant d'un crim, mentre a El trànsit de les fades (2001) ho fa a través d'una tràgica història d'amor i de mort. La seva obra narrativa parteix d'una intensa documentació que més tard canalitza a través d'uns escenaris i personatges molt elaborats, una característica que li ha valgut el favor de la crítica i el reconeixement dels lectors.
OBRA:
  • L'àngel de la segona mort. (1997) Premi Ciutat de Barcelona, Premi Cavall Verd
  • El trànsit de les fades. ( 2001) Premi de la Crítica
  • L'home que va estimar Natàlia Vidal. (2003) Premi Prudenci Bertrana
  • El metall impur. (2006) Premi Sant Jordi
  • Noi, ¿has vist la mare amagada entre les ombres? (2008) Premi Crítica Serra d'Or
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails