Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 26 d’octubre del 2008

Mireia Vancells

Mireia Vancells, escriptora

:: Entrevista Mireia Vancells

Terrassa, 1964
Neix a Terrassa a finals del franquisme, de manera que la seva educació primària té lloc durant la dictadura, i la secundària durant la transició. Ja de petita escriu petits relats i desenvolupa la passió d'explicar històries. Més que escriptora, li agrada considerar-se 'storyteller' (=explicadora d'històries), paraula anglesa que per a ella defineix millor el seu tarannà. Cursa estudis de Filologia Anglogermànica a la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciatura que obté al 1988. Malgrat haver estat escolaritzada en castellà i que la seva llengua universitària és l'anglès i en menor mesura l'alemany, a l'hora de posar-se a escriure, es troba que només sap crear històries en català. Això l'obliga a reciclar-se en la seva pròpia llengua a l'edat adulta abans de posar-se de ple a escriure novel·les, cosa que decideix al 2007 després d'un entrebanc de salut que li fa replantejar-se moltes coses. De sempre ha estat lectora apassionada de tota mena de llibres, i és especialment devota de les novel·les antigues, les pioneres, com Robinson Crusoe, de quan els novel·listes eren persones que escrivien sense haver llegit mai una novel·la abans, tan sols fixant-se en allò que passava al seu voltant per a inspirar-se. És de l'opinió que les novel·les han de contenir històries que atrapin el lector tal com ho fa una bona pel·lícula. Des de mitjans dels anys noranta viu i treballa al Maresme, dedica gairebé tot el seu temps lliure a l'escriptura.
OBRA:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 comentaris:

  1. Me agradat molt el teu llibre, els personatges amb molta personalitat, el desenvolupament de la historia es molt enginyosa i molt ben portada, amb un ritme que enganxa des de les primeres pàgines.
    Gràcies Mireia
    Ramon Valeriano Torrents

    ResponElimina
  2. M'agradat moltíssim El secret de la germandat. Felicitats

    ResponElimina
  3. Gràcies pel teu comentari Mar. A nosaltres també ens agrada molt aquest llibre. Fins aviat!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails