Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 10 de febrer del 2010

Novetat :: L'última carícia, Terenci

L'última carícia, Terenci
Manel Guitart
Proa
Gener de 2010
Memòries ficcionades

CONTRAPORTADA A principis dels anys noranta, Manel Guitart va compartir una jornada a Londres, on treballava de periodista, amb l’escriptor Terenci Moix. Amb la desaparició d'en Terenci, aquell dia llunyà ple d’anècdotes i confidències va ressonar amb nous sentits en la seva memòria i el va portar a escriure L’última carícia, Terenci, una reflexió sobre la decadència i la necessitat de les ficcions. El llibre recull també una galeria de personatges en conflicte amb una realitat que els és estranya i hostil, com la dolça Teresineta, una mare sense fills, o en Pau, el poeta rebel i esquizofrènic, fill de l’alta burgesia catalana. Novel·la d’aprenentatge i psicològica, llibre de memòries i d'autoficció, L’última carícia, Terenci parla de les lliçons mai no apreses, dels límits prims entre el seny, de les cadenes humanes, de les fugides i de les fronteres que no es poden traspassar.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Un llibre impressionant!
    Copio una de les valoracions que es poden llegir a la pàgina de Proa.

    "Una veu nova i molt valuosa al nostre panorama literari. Fa molt de temps que un text en català no em produïa aquesta sensació de qualitat inapel.lable"
    Lluís Maria Todó

    ResponElimina
  2. Les primeres reaccions són molt positives.

    A El Bloc d'en Manel Guitart hi trobareu més informació: crítiques, opinions de la premsa, comentaris de l'autor, etc.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails