Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 10 de febrer del 2010

Notícia :: S'inaugura l'Any Vicenç Vives

Avui s'ha inaugurat l'Any Vicens Vives, un dels historiadors més importants del segle XX, en motiu del centenari del seu naixement. L'acte inaugural se centrat en una conferència a càrrec de l'historiador i hispanista anglès, Sir John Elliott, però l'eix central de l'Any Vicens Vives és l'exposició 'Jaume Vicens Vives i la nova història 1910-1960', al Museu d'Història de Catalunya.

Vicens Vives està considerat un dels historiadors catalans més importants del segle XX. Segons Josep M. Muñoz Lloret, director de l'Avenç i autor de l'obra 'Jaume Vicens i Vives. Una biografia intel·lectual', Vicens fou l'historiador del segle XX que més va contribuir a renovar la disciplina històrica a Catalunya.
Avui s'ha inaugurat l'Any Vives, amb l'exposició 'Jaume Vicens Vives i la nova història 1910-1960', que es podrà veure de l’11 de febrer al 21 de març de 2010 al Museu d’Història de Catalunya. L’exposició explica que l’obra de Vicens és una expressió d’un moment històric marcat per l’impuls renovador de la Segona República, pel trauma de la guerra del 1936-39 i la dura postguerra, i per l’intent de començar a superar el franquisme amb l’obertura cap a l’Europa democràtica.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails