Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 23 de novembre del 2009

Club de lectura :: El secret de la germandat

©lub de lectura
El secret de la germandat
Mireia Vancells
Editorial Bubok
Estiu 2009

:: Entrevista Mireia Vancells

:: Retalls radiofònics 80 grams

Entre tant i tants llibres de novel·la històrica que es publiquen actualment, és difícil trobar-ne un on tots els ingredients es barregin a la perfecció per aconseguir una recepta que lligui i que agradi a tothom. És el cas d’El secret de la Germandat, la primera novel·la de Mireia Vancells publicada per ella mateixa a través de la plana web Bubok, i que és un d’aquells exemples que sovint el boca orella és la millor campanya de màrqueting.

El secret de la germandat, no ens proposa una bona història sinó dues: la d’en Ferran Orcau, un nen que viu acollit en un convent cartoixà a finals del segle XVIII, i la d’en Simó Sirvent, un jove de bona família que pateix un greu trastorn mental. Mireia Vancells narra les dues històries paral·lelament, canviant d’història amb cada canvi de capítol, teixint-les amb gran mestria, perquè cada puntada del text ens permeti entendre alguna cosa més de la història, però guardant el misteri més important fins el final.

Els personatges estant construïts amb gran habilitat, no tenen escletxes. Tots tenen passat i present, defectes i virtuts, febleses i atributs, parts obscures, vaja ens resulten totalment versemblants. Els escenaris escollits per vestir la història, entre ells un convent cartoixa situat al Maresme ( basat en la cartoixa de Montalegre de Tiana), ens resulten propers i atractius. A més, les descripcions que fa l’autora de la vida en aquest centres religiosos, ens mostren un món desconegut per molts i ple de curiositats. El llenguatge que utilitza és planer, sense artificis ni dialectes antics, però que no se’ns fa estrany per l’època. L’autora és capaç de mantenir el ritme de la història, dosificant els fets i calculant meticulosament els punts de gir de la trama per mantenir l’atenció del lector.

Resumint, El secret de la germandat és una novel·la històrica senzilla, de qualitat, bonica, entretinguda, àgil i versemblant que ens farà passar molt bones estones i que no té res que envejar a qualsevol bestseller que podem trobar a les llibreries actualment.

VALORACIÓ PERSONAL: 8
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
:: Altres llibres del Club de Lectura

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails