Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 3 de març del 2009

Notícia :: Ramon Erra guanya el Premi Salambó 2009

Ramon Erra ha guanyat el Premi Salambó 2009 amb la seva darrera novel·la Desfent el nus del mocador (La Magrana). El guardó, que premia la millor novel·la publicada durant l'any anterior en català i castellà, va premiar també Cristina Fernández Cubas per Cuentos completos com la millor novel·la en castellà del 2008.


Només hi ha bones crítiques per Desfent el nus del mocador publicada ara fa un any i que no para de rebre reconeixements. L'últim el Premi Salambó 2009 que va rebre ahir al vespre i que la qualifica com la millor novel·la editada en català el 2008. El jurat català ha destacat l'alt nivell d'Erra, la seva precisió i ús del llenguatge. Els premis Salambó no tenen dotació econòmica i premien la millor novel·la editada en català i en castellà. La guanyadora de la novel·la en castellà ha estat Cristina Fernández Cubas per Cuentos completos. Es tracta de la primera dona que guanya el guardó i el jurat ha valorat la perfecció formal de tots els contes i el seu mèrit en recopilar tots el seu relats en una sola obra. Les curiositats d'aquest any són que tots els autors eren catalans, tot i que alguns escriuen en castellà, i que han estat publicats en el segon semestre de l'any.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails