Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 1 de novembre del 2008

Club de lectura :: Desfent del nus del mocador

©lub de lectura
Desfent el nus del mocador
Ramón Erra
La Magrana
Març de 2008
Novel·la


CONTRAPORTADA: Retirat a la força després d'un accident de circulació que li ha desfigurat la cara, un antic cambrer es disposa a escriure sobre la parròquia del bar de carretera on ha treballat i pràcticament viscut des que era jovenet. Ramon Erra debuta en la novel·la per a adults amb el dibuix d'un microcosmos tan extraordinari com creïble situat en una terra de ningú entre el camp i la ciutat. Desfent el nus del mocador és un relat en onades, construït al ritme dels records, sobre l'amor: el filial, el fraternal, el venal i el passional, la culpa, la supervivència i el fat. Saludat per la crítica com un dels valors emergents més sòlids de la narrativa en català, Ramon Erra gaudeix d'una imaginació lliure, una prosa que encomana alegria i una llengua cabalosa que fa de molt bon llegir. Tot un viatge.

VALORACIÓ PERSONAL: Per mi aquest llibre ha estat tot un descobriment, el llibre i l'autor. És un d'aquells relats que et sacsegen per la construcció d'uns personatges tant propers i tant reals que et sembla conèixer-los, tenir-los de veïns. La quotidianitat de les escenes i de les situacions fa que devoris cada paraula sense adonar-te. És quan llegeixes la darrera plana quan t'adones de tot el que ha passat. La trama es va desgranant com si estiressis d'una de les puntes del mocador i poc a poc anessis descobrint què hi ha en realitat. L'estil és acurat, com si l'autor hagués escollit cadascuna de les paraules amb gran precisió. Una novel·la sense aparents pretensions però amb una gran qualitat.

PUNTUACIÓ PERSONAL: 7

:: Altres llibres del Club de Lectura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails