Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 27 de gener del 2016

Notícia :: Mor l'escriptor Carles Hac Mor

L'escriptor Carles Hernández i Mor, més conegut amb el nom artístic de Carles Hac Mor, s'ha mort a setanta - sis anys. Autodefinit com a infrapoeta, va començar a conrear gèneres d'invenció persona a partir de la dècada del 1970, com ara l'escalaborn, la paraparèmia i l'hiposeptimí, a través d'una quarantena de llibres de poemes, assaigs, antinovel·les, obres de teatre, guions i videocreacions. Notícia de Vilaweb

Carles Hac Mor (Lleida, 26-11-1940, Sant Feliu de Guíxols, 27 - 1 - 2016) va practicar entre el 1973 i 1975 l'art conceptual amb el Grup de Treball i els anys 1970 i 1980 va cofundar les revistes d'art i poesia Tecstual, Ampit i L'avioneta, a més d'impulsar-ne algunes més. TAmbé va col·laborar en realitzacions cinematogràfiques i en nombroses revistes, com també als diaris El País i Diari de Barcelona. 
En el curs de la seva carrera havia obtingut el Premi Espais a la Crítica d'Art 1988 i el Premi Joan Fuster d'assaig del 1998. El 2012 va recollir el Premi Jocs Florals pel poemari Dietari del pic de l'estiu. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails