Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 7 de gener del 2016

Notícia :: Lluís Foix guanya el Premi Josep Pla

El periodista Lluís Foix guanya el 48è Premi Josep Pla amb l'obra Aquella porta giratòria , la segona part de les seves memòries. El premi està dotat amb sis mil euros i el jurat està format per Sebastià Alzamora, Rosa Cabrè, Antoni PLadevall, Àlex Susanna i Glòria Gasch. 

En el llibre, l'autor recorre els records i vivències a La Vanguardia, on va treballar quaranta - cinc anys: hi va començar essent traductor i arribà a ser-ne director. És un homenatge al periodisme i un anecdotari vital, en què explica el temps que va passar a Menorca fent el servei militar, els inicis al diari com a substitut dels principals traductors, l'època de corresponsal a Londres i Washington, el viatge als Estats Units en plena Guerra Freda i els mesos passats a l'Afganistant, entre més vivències. 

Al llibre anterior, La marinada sempre arriba (Columna 2013), Foix parlava de la infantesa i l'adolescència a Rocafort de Vallbona, a la Vall del Corb, fins que anà a viure a Barcelona. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails