Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 24 de gener del 2016

Notícia :: El Tiana Negra tanca la quarta edició del festival convertint-se en un dels certamens literaris referència de l'any

El Tiana Negra 2016 ha acollit aquest cap de setmana més de 800 persones que han pogut gaudir un any més dels autors i les novel·les més importants de la literatura negra catalana actual. El festival ha augmentat enguany el nombre d'activitats, espais i dies del certament. El resultat ha estat més públic que els anys anteriors, més ressó i més venda de llibres. Els actes més celebrats del festival han estat sense dubte el primer homenatge al col·lectiu Ofèlia Dracs, el combat de boxa literari i la cloenda internacional amb l'autor François Tomazeau. Durant el festival s'ha atorgat el Tercer Premi Memorial Agustí Vehí a l'escritpro Silvestre Vilaplana. 

Tiana Negra augmenta un any més el nombre d'assistents, 200 més que l'any passat, omplint totes les activitats de públic vingut d'arreu de Catalunya, però també de la resta de l'Estat Espanyol i per primer cop a l'estranger. Escriptors, lectors i amants del gènere negre. Enguanya amb un programa que ha crescut en nombre d'activitats, dies i escenaris, reunint el millor de la literatura negra catalana actual amb noms com Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Xavier Vernetta, J.R. Armadas, Marc Moreno, Jordi Boixadós, Jordi Soler, Emili Bayo, Esperança Camps, Toni Arencón, Jordi Borràs, Gemma Garcia, Laura de Andrés, Federico Vazquez, Rafa Melero, Pere Cervantes, Carol Valenzuela, Alejandro López, entre d'altres. 

Els actes més celebrats i amb més afluència de públic han estat sense dubte el primer homenatge al col·lectiu Ofèlia Dracs que ha reunit a l'escenari alguns dels seus membres més destacats; MArgarida Aritzeta, Joan Rendé, Joaquim Carbó, Isidre Grau, Antoni Serra i Josep Albanell, que han protagonitzat algún dels moments més divertits d'aquesta edició. També el ja clàssic combat de boxa literari aquest any entre Francesc Ribera "Titot" i Damià del Clot, i la cloenda amb un autor internacional François Tomazeau per primer cop al festival. 

Altres novetats reeixides d'enguany han estat l'autocar negre, un autocar llançadora entre Barcelona i Tiana, la taula de signatures per als autors participans i el recital de poesia negra. Però entre els moments àlgids del certamen hi ha hagut un any més la taula rodona de policies i escriptors i el combat de boxa literari. 

Durant el festival s'ha atorgat el Tercer Premi Memorial Agustí Vehí que ha estat per l'escriptor Silvestre Vilaplana amb la novel·la Els ossos soterrats, que ha guanay per unanimitat. La novel·la la publicarà l'editorial Alrevés aquest 2016. 


De nou el poble s'ha implicat amb la celebració del festival. La biblioteca municipal del poble ha organitzat tot un seguit d'activitats relacionades amb la novel·la negra durant el mes de gener, entre elles un concurs de misteris negres entre totes les biblioteques del Maresme. 

El festival s'ha consolidat ja com una cita imprescindible al calendari literari català actual. Els autors i lectors ja l'esperen, i molts editoris condicionen la sortida dels seus llibres a les dates del Tiana Negra. Enguany a més s'ha incrementat notablement la venda de llibres durant el festival, una mostra més de la bona salut del certamen i del gènere. Els organitzadors asseguren que malgrat l'èxit del Tiana Negra, s'ha de seguir treballant per mantenir la qualitat i el prestigi d'un certamen que representa el pòrtic de la BCNegra que se celebra la setmana que vé i que converteix el mes de gener en el mes de la literatura negra de Catalunya, Els organitzadors ja treballen en la que serà la cinquena edició del Tiana Negra. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails