Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 23 de maig del 2015

Novetat independent: TT/600 L'origen del mecanoscrit

TT/600: L'origen del mecanoscrit
Robert Cavaller Delsing
Tardor de 2014
Novel·la autoeditada

SINOPSI: Com seria Catalunya 600 anys després de la Hecatombe que l'autor Manuel de Pedrolo va descriure al seu Mecanoscrit del Segon Origen? Si l'Alba fou la mare de la humanitat, com va evolucionar la població al llarg dels anys? De la Barcelona en runes que tots recordem, fins al poble de Benaura i la llacuna que va salvar els protagonistes: existirien encara 600 anys després? Es preservaria tot el nostre saber, la llengua, la nostra cultura? 

TT/600: L'origen del Mecanoscrit és un seqüela de l'obra magistral de Manuel de Pedrolo. Basada fil per randa en la novel·la original, pretén dibuixar la vida dels fills de l'Alba en Temps Tercer. Essent fidel als noms i als detalls descrits el 1973, l'any zero, ara l'acció succeeix a Guarian, al TT/599. Els paral·lelismes amb l'actualitat, però, són inevitables. 

Uns extraterrestres, els Volvians, van aniquilar la vida a la Terra, i s'hi van quedar. Però hi van haver supervivents arreu, que, amb els anys, van aprendre a combatre'ls. La Dàlia és un d'ells. Però la vida al nostre Planeta no serà gens fàcil sis segles després de la destrucció total. 

La Dàlia es gradua arqueòloga per la Oral de Neopreno i entra a treballar a la Barcelona enrunada de TT/600 sota les ordres del Professor Clarés. Al Prat, la Dàlia queda aïllada i malferida després d'un esfondrament. El Medit, un jove Guarià, la rescata i se'n cuida per integrar-la amb els seus. Davant la controvèrsia entre el Neopreno i Guarian, la Dàlia escollirà els segons sobretot arran de la visualització d'unes filmacions antigues de 1973: imatges de la Hecatombe i de l'adveniment dels Volvians a la Terra. La veritat del seu present. La Dàlia fuig amb el Medit a Lluc i comença a redactar el Mecanoscrit del Segon Origen. Els uniformats enemics però, la detenen i se l'emporten cap a Piscina, capital de Neopreno. Llavors, el Medit i els seus inicien un rescat ple d'entrebancs. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Bon punt de partida!! Els clàssics sempre són un valor segur!!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails