Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 11 de març de 2014

Novetat :: Contes de la mare

Contes de la mare 
Pepita Clop Segú
Edicions Salòria
Hivern 2014

SINOPSI: Les històries dels temps antics han anat passant, per transmissió oral, de generació en generació. Al Pirineu, des de fa una trentena d'anys, aquells contes, llegendes i rondalles han passat al paper imprès. Escriptors com ara Pep Coll, Joan Obiols, Josep Espunyes, Rosalia Pantebre, Sergi Mas i uns quans més les han recollides, tractades, reescrites i publicades, de tal manera que han quedat preservades per sempre i s'ha evitat que caiguéssin en l'oblit a causa del trencament de la tradició de la transmissió oral. Ara celebrem un pas més en el camí de la dignificació de la memòria popular dels nostres pobles. Pepita Clop Segú acaba de publicar Contes de la mare, un recull de dotze rondalles de la vall de Castellbó que ha editat Salòria amb il·lustracions de Ramon Berga. Amb aquest llibre, Pepita Clop fa un homenatge explícit a la seva mare, que li havia explicat aquestes històries quan ella encara era una nena. Sóc d'aquelles narracions orals que queden fixes en el calaix dels records personals i que mai no s'esborren, per més anys que passin.  
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails