Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 2 de gener del 2014

Notícia :: Avançament de les novetats literàries 2014

L'any 2014 arriba carregat de novetats literàries en català. Entre les més destacades les novel·les de Marta Rojals , Vicenç Pagès Jordà, Maria Carme Roca, Xavier Bosch o Manuel Bauxauli.

Arriba el 2014 i les editorials catalanes escalfen motors per el proper Sant Jordi. Les novetats comencen a inundar les llibreries, amb alguns retorns molt esperats, primeres novel·les, poesia, relat i gèneres per a tots els gustos.
En l'apartat dels retorns destaca la segona novel·la de Marta Rojals després del gran èxit de Primavera, estiu, etc. Aquest hivern es publica L'altra, un dels llibres candidats a ser l'èxit de la temporada. Un altre dels noms destacats d'aquest 2014 és Manuel Bauxaulí, l'autor de L'home del manuscrit, que aquest any publica La cinquena planta, una narració que arrenca d'un fet personal i la malaltia que el va mantenir paralitzat durant un mes i mig.  Més retorns. Xavier Bosch ens acostarà el tercer lliurament de la trilogia protagonitzada per Dani Santana, Eufòria, Gaspar Hernández presenta la seva segona novel·la La terapeuta i David Castillo ens proposa una Barcelona diferent a Barcelona no existeix
En l'apartat de premis, el mes de febrer es publicaran les novel·les guanyadores de la Nit de Santa Llúcia, especialment Dies de frontera, Premi Sant Jordi 2013, de Vicenç Pagès Jordà, Mai no sé que fer fora de casa, de Neus Canyelles, Premi Mercè Rodoreda de contes i La nosa de Marc Romera, premi Carles Riba de poesia. També el mes de febrer es publicarà la novel·la guanyadora del premi Josep Pla 2014, Els ambaixadors d'Albert Villaró. Sílvia Romera publicarà el mes de març El plagi, novel·la guanyadora del premi El lector de l'Odissea i Antoni López Massó debuta amb L'home dels ulls grisos, novel·la guardonada amb el III Premi Carlemany al Foment de la Lectura. 
En poesia destaquen El castell de la puresa de Pere Gimferrer, Ningú més i l'ombra de Màrius Sampere, El grum i la Morca d'Antoni Espí Cardona i Punt rere punt de Xavier Farré.
En novel·la històrica en català destaquen els nous treballs de Maria Carme Roca amb L'enigma Colom i Els darrers dies del general Prim de Francesc Puigpelat. Enric Calpena ens farà viatjar a l'illa de Fernando Poo a Cerimònia de sang i Antoni Vives publica I demà el paradís, la tercera novel·la després de la bona acollida d'El somni de Farrigdon Road i Les banderes de l'1 d'abril. També s'esperen a principis d'any les noves propostes de Coia Valls i Martí Gironell. 
En novel·la negra destaca la darrera proposta de Salvador Balcells Tempesta al Bàltic, Dibuix a les fosques de Jaume Benavente i El tant per cent de Rafael Vallbona. 
Finalment pel que fa a dietaris, biografies i memòries destaquen la de Maria Mercè Marçal, Les cartes de l'exili de Mercè Rodoreda, la biografia de Joan Sales que ha escrit Montserrat Casals i Les dones de 1714 de Patrícia Gabancho, un nou títol dedicat al tricentenari. L'editorial Meteora publica el recull (S)AVIS. Lluny del silenci i de la queixa, de Josep Puigbó, amb els protagonistes del programa. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails