Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 20 d’octubre de 2012

Notícia :: Mor Jordi Castellanos

El professor Jordi Castellanos ha mort a Barcelona d'un tumor celebral a l'edat de 66 anys. Historiador de la literatura catalana i fundador i codirector de la revista Els marges, ens deixa un gran llegat cultural i literari. 

Jordi Castellanos és un dels historiadors de la literatura catalana més destacats i més renovadors de les darreres tres dècades. Especialista en Modernisme i Noucentisme. Es va incorporar a la Universitat Autònoma de Barcelona el 1971 i des del 88 va ser catedràtic de filologia catalana. Ha publicat centenars d'artícles dedicats a autors com Prudenci Bertrana, Joan Maragall, Eugeni D'Ors, Jacint Verdaguer, Gabriel Alomar i Joaquim Ruyra, que han estat recollits en volums com 'Literatura, vides, ciutats' (1997) i 'Intel·lectuals, cultura i poder' (1998). Va cofundar la revista 'Els marges' el 1974, que actualment dirigia amb Josep Murgades. Va participar també en la creació de la revista 'Recerques' i va crear el Servei d'Informació Bibliografica de Llengua i Literatura Catalanes, TRACES, el 1986. El 1968 va entrar a treballar a la secció de literatura de l'Enciclopèdia Catalana i va participar a les classes de Joaquim Molas als Estudis Universitaris catalans. Abans de morir va deixar practicament acabat un estudi sobre la novel·la dels anys 30. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts with Thumbnails