Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 12 de març del 2012

Novetat :: Fago

Fago
Carles Porta
La campana
Març de 2012
Novel·la

"Si et diuen que el teu germà és un assassí"

Durant aquests cinc anys Carles Porta ha mantingut una estreta relació amb la família Mainar. Ha fet més de 60 visites a la presó i ha parlat centenars de vegades amb la germana gran. El dia que va començar el judici, mentre el carrer hi havia un núvol de 190 periodistes buscant la foto, ell era l'única que vivia aquell drama al costat de la família.

'Fago' és el retrat viu, propers i revelador d'un home acusat d'assassinat. Però, per sobre de tot, és la història d'una dona que decideix estimar el seu germà i defensar la seva innocència contra tot i contra tothom, fins i tot contra ell mateix. Porta aconsegueix encomananr al lector un profund respecte pel sofriment de la Marisa i posa en qüestió el paper de policies, jutges, advocats i periodistes en un cas on la 'piconadora' va esclafar la família Mainar des del primer instant. Amb un registre més íntim però amb el mateix tremp narratiu que a 'Tor', el gran periodista d'investigació Carles Porta, torna a enganxar-nos a una història real com si for un novel·la.

SINOPSI: La Marisa Mainar no s'ha cregut mai que el seu germà sigui l'assassí de Fago, un poble de 30 habitants del Pirineu d'Osca. El gener del 2007 apareix mort l'alcalde de Fago. Tots els veïns són sospitosos. Molts el consideraven un tirà. Finalment és acusat Santiago Mainar, un ramader idealista que de seguida es confessa culpable 'perquè deixin en pau els altres veïns'.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails