Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 9 de gener de 2012

Notícia :: Les lletres catalanes al món

'El perquè de tot plegat' de Quim Monzó s'ha traduït al búlgar i 'La força de la gravetat' de Francesc Serés al francès. Aquestes publicacions són una mostra més de la qualitat de la literatura catalana i de la seva projecció al món.

El perquè de tot plegat és, vint anys després de la seva publicació, un dels llibres més coneguts de Quim Monzó. Traduït fins ara a l'italià (Marcos & Marcos) i a l'hongarès (Patak Könivek), i parcialment el francès, l'alemany, l'italià, el japonès, el portuguès, el rus, l'eslovè, el basc, el noruec i el finlandès, fins a 20 llengües. El recull de contes apareix ara en búlgar, pocs mesos abans que sigui publicada la traducció anglesa de Mil cretins a l'anglès i de La magnitud de la tragèdia al grec i al macedoni.
I també el llibre de relats de Francesc Serés La force de gravité (La força de la gravetat, Quaderns Crema, 2006), has tradueix ara al francès publicat per l’editorial Fédérop, amb la traducció de François-Michel Durazzo. L’obra de Francesc Serés ha sigut traduïda al castellà per Alpha Decay i Mondadori.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts with Thumbnails