Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 24 de novembre del 2011

Novetat :: Algú hauria de prohibir els diumenges a la tarda

Algú hauria de prohibir els diumenges a la tarda 
Isabel Coixet
Columna
Novembre de 2011
Recull d'artícles 

Un recull polivalent amb la mirada fresca i peculiar de la directora catalana



“Diumenges a la tarda a l’agost, en què l’ebrietat de sentir la ciutat per a tu tot sol queda reemplaçada pel vertigen de tenir la ciutat per a tu tot sol. [...] Diumenges d’hivern en una estació de metro de Brooklyn, on un home negre i alt com un jugador de bàsquet de sobte es va començar a clavar cops de cap contra una columna de ferro fins a obrir-se el cap mentre udolava “Odio els diumenges, Déu, com odio els diumenges”, mentre la gent des de l’andana del davant li cridava “Sí, germà, i qui no els odia?”.
I, tanmateix, fins i tot la tristesa del diumenge a la tarda té coses bones. Sé que hi ha parelles que s’han conegut compartint aquesta por a la tarda del diumenge. Conec gent que comença una novel·la sempre en diumenge. [...] També hi ha persones que diuen que no senten res especial aquella tarda, que afirmen que el que a ells els deprimeix de debò és el dimecres a la tarda o el dijous al matí. Però és ben sabut que hi ha gent que faria qualsevol cosa per ser diferent dels altres, fins al punt de fingir una alegria que no senten un diumenge a la tarda.”


"Algú hauria de prohibir els diumenges a la tarda" és una selecció feta per l’autora dels articles publicats a la secció Mi hermosa lavandería del suplement dominical d’El Periódico a finals de 2010 i principis de 2011. El resultat és un collage que descobreix la peculiar personalitat de Coixet a través de temes que l’apassionen -cinema, llibres, fotografia, cultura japonesa-, però on també aprofita per comentar l’actualitat televisiva, social i quotidiana, a més d’anècdotes que observa al llarg dels seus viatges arreu del món. 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails