Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 28 d’octubre del 2011

Notícia :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011

Els palmàres dels Premis Octubre d'aquest any han tingut un ple català. Gemma Aguilera s'ha endut el premi d'assaig Joan Fuster, Jordi Llavina el de poesia Vicent Andrés Estellés i Daniel O'Hara el premi Andrómina de narrativa.

Aquesta edició ha estat una de les més concorregudes dels Premis Octubre amb 85 originals presentats. Finalment els guanyadors han estat tres catalans. La única dona, la periodista Gemma Aguilera, que s'ha emportat el premi Joan Fuster d'assaig amb la biografia de l'agent que va detenir el president Companys 'Agent 447'. El premi Andrómina de narrativa ha estat per Daniel O'Hara amb el manuscrit 'El poder excloent de l'essa sorda' rebutjat per totes les editorials on l'ha presentat. Es tracta d'un melodrama social i sexual entre un homosexual xarnego de Cornellà de 22 anys i un advocat catalanista que contracta un professor perquè ensenyo al seu jove amant a pronunciar la esse sonora. El l'apartat d e poesia s'ha imposat Jordi Llavina amb el text Entrada de fosc, on el periodista relata la pèrdua de la innocència amb un llarg poema narratiu que combina tres elements: una novel·la situada el 1984, una crònica d'aquest any i un llibre de poemes. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Quin goig fa veure com se celebren aquests premis...
    A Tarragona, per vergonya nostra, se'ls han esbandit amb nocturnitat i mala fe, perquè la Casa Gran no creu en la Literatura, almenys en la bona.
    Olga

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails