Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 30 de setembre del 2011

Notícia :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana

David Cirici ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la 'I el món gira', inspirada en el Cas Millet. Els altres premiats a la Nit Literària de Girona han estat Vinyet Panyella, Mireia Sopena i Dolors Garcia. 

El cas Millet li va servir d'inspiració a David Cirici per escriure 'I el món gira' la novel·la amb la què ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana de novel·la.Cirici converteix l'estafador en el president de la fundació del Macba i situa l'acció a la Barcelona d'avui, on hi reflecteix la crisi, les diferències de classes i els canvis que tots els personatges es veuran obligats a afrontar. El premi té una dotació de 42.000 euros i l'editarà Columna al novembre. 

Els Premis Literaris de Girona, organitzats per la Fundació Prudenci Bertrana, tenen cinc categories més. El Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros ha estat per la poestessa Vinyet Panyella i l'obra 'Sang pres'. El Premi Carles Rahola d'assaig ha anat a parar a Mireia Sopena per 'Josep Pedreria, un editor en terres de naufragis. Els llibres d'Óssa Menor (1949-1963). En l'apartat de literatura juvenil, la gironina Dolors Garcia s'ha endut el Premi Ramon Muntaner, dotat amb 7.500 euros, amb 'S'acosta un frot fred que deixarà neu en cotes baixes', inspirat en la nevada del 8 de març de 2010. 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails