Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 4 d’abril del 2011

Notícia :: Rutes literàries dedicades a Joan Maragall

La Institució de les Lletres Catalanes, l'Oficina de l'Any Maragall i  la col·laboració de diferents ajuntaments i entitats del territori, ha organitzat set Rutes Literàries dedicades al poeta Joan Maragall i que s’inscriuen dins les activitats de l'any dedicat al poeta. Cada ruta literària va acompanyada d'un llibret.

L'any Maragall continua recollin èxits a través de les diferents activitats que es fan al llarg del territori català. Les rutes literàries organitzades perl l'Institut de Lletres catalanes pretenen evocar el paisatge que apareix en l'obra del poeta. En total són set propostes que a més d'organitzar-se per poder-les fer en grup, es resumeixen en set llibrets editats per la mateixa institució. Les rutes són:  Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i la Vall de Núria (que ja es va fer el 19 de març); Olot i la Fageda d'en Jordà (que es va fer el 3 d'abril); i Collserola (2 d'abril). Ben aviat també es publicaran les rutes de Puigcerdà i el balneari de Senillers (23 d'abril); del centre de Barcelona (16 i 30 d'abril i 14 de maig) i Sitges; Caldes d'Estrac i Blanes (30 d'abril); i Joan Maragall a Tagamanent (7 de maig) i al pla de la Calma. Tona, Castellterçol i Montserrat.
Aquestes rutes provenen del treball de Glòria Casals, que el 1995 va publicar 'Deu rutes literàries de Joan Maragall' i que l'any passat va actualitzar-les en una nova edició titulada 'Carnets de viatge'. La idea de l'Institut de les Lletres Catalanes és que els municipis inclosos dins les rutes, se les facin seves i les incloguin dins la oferta de turisme.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails