Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 12 d’abril del 2011

Notícia :: Més del 50 per cent de la població catalana major de 14 anys es considera lectora

El 58 per cent dels majors de 14 anys es declaren lectors a Catalunya. Dels llibres llegits només un 21 per cent són en català enfront del 71 per cent en castellà. 

El 58% de la població major de 14 anys de Catalunya (unes 3.700.000 persones) es considera lectora, és a dir, com a mínim llegeix un llibre a l'any. Així, el consum de llibres és el segon consum cultural dels catalans només per darrere la música amb un 88% de la població. Segons l'estudi 'La dieta cultural dels catalans', publicat el juliol passat per la Fundacc, el 23,2% de la població major de 14 anys es considera molt lectora, amb cinc o més llibres per any; el 14% llegeix tres o quatre llibres anualment, i el 20,4% en consumeix només un o dos. En base a l'últim llibre llegit, el 24% dels llibres són en català, el 71% en castellà i el 5% restant en altres llengües. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

Related Posts with Thumbnails