Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 18 de març del 2011

Notícia :: Josep Maria Benet i Jornet i Roser Capdevila dipositen la seva obra a la Biblioteca de Catalunya

Fa uns dies Roser Capdevila anunciava la donació del seu fons gràfic a la Biblioteca de Catalunya, que s'ha compromès a realitzar una exposició amb els dibuixos de l'il·lustradora. Avui Josep M. Benet i Jornet ha anunciat també la donació del seu fons literari  a la Biblioteca de Catalunya complint una petició de la institució.
Roser Capdevila ha decidit donar, en vida, tota la seva obra perquè la Biblioteca de Catalunya la catalogui i la conservi en bon estat. Capdevila ha cedit a la institució, fins a 2.300 dibuixos de la seva trajectòria professional. Tot i que encara és un projecte molt inicial, la Biblioteca de Catalunya, organitzarà una exposició amb els dibuixos de la il·lustradora per tal de difondre la seva obra.
24 capses d'arxiu i 5 carpetes que contenen des de documents acadèmics fins a les obres de teatre publicades passant pels primers manuscrits en castellà. Això és, en part, el que Josep M. Benet i Jornet ha donat a la Biblioteca de Catalunya, complint així una petició que la institució li va fer el 2004 per reunir tot el llegat del dramaturg, conservar-lo, i posar-lo a la disposició dels acadèmics.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Déu n'hi do si tots els escriptors dipositem l'obra a la Biblioteca... No hi hauria prou espai. Que la incinerin amb nosaltres.

    Ja fa una colla d'anys vaig donar els meus llibres perquè la institució OASI, que s'encarrega del servidor Tinet i depèn de la Diputació, Universitat, etc. de Tarragona van demanar per fer una biblioteca digital. Encara és hora de veure res digitalitzat: no hi havia ni personal ni recursos. No sé per què ho demanaven. Si almenys els llegís algú d'allà...
    Es com per anar confiant en el futur.
    "Després de mort el combregaven", que deia aquell.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails