Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 11 de febrer del 2011

Notícia :: Baròmetre dels hàbits de lectura 2010

Més de la meitat de la població espanyola major de 14 anys llegeix llibres en el seu temps lliure. Els lectors freqüents continua augmentant des de principis de segle. Catalunya és una de les comunitats autònomes on més es llegeix de tot l'estat. Aquests són alguns dels resultats del baròmetre d'hàbits de lectura i compra de llibres fet per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya.

El nombre de lectors sembla que augmenta, però molt a poc a poc, a Espanya segons el baròmetre d'hàbits de lectura. El 57 per cent de la població espanyola de més de 14 anys llegeix en el seu temps lliure i el 21,5 per cent ho fa per motius de feina o estudis.  En l'últim any els lectors han llegit 9,6 llibres de mitjana. Les dones joves continuen sent les que més llegeixen amb un 61,6 per cent enfront del 52,2 per cent dels homes. Amb l'edat l'hàbit de lectura es perd. El gèneres més llegits són les novel·les i els contes amb un 75 per cent, enfront de l'assaig o l'obra divulgativa. Madrid, el Pais Basc, La Rioja, Cantàbria, Catalunya, Aragó i Navarra, aquest ordre, són les comunitats autònomes que més llegeixen de tot l'estat. També ha augmentat el nombre de lectors digitals, amb un 47, per cent de lectors de més de 14 anys, entenen per lectors digitals llegeix, almenys amb una freqüència trimestral, en un ordinador, un telèfon mòbil, una agenda electrònica o un i-Reader.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Aquesta entrada m'ha alegrat el dia. Sóc professora de secundària i m'entristeix molt que els alumnes diguin que llegir és avorrit. Espero que, poc a poc, els adolescents vagin descobrint el gust per la lectura.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails