Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 3 de gener del 2011

Novetat :: Vida de colònia

Vida de colònia
Emili Teixidor
Angle editorial
Novembre 2010
Llibre il·lustrat
Vida de colònia és un llibre de gran format il·lustrat i d'acurada edició, que retrata un gran moment històric de Catalunya i mostra, per primera vegada, la vida quotidiana a les colònies tèxtils catalanes de les valls fluvials del Llobregat, el Ter i el Cardener.
 Ho fa de la mà d'una de ls veus literàries més importants del país, Emili Teixidor, que recupera els seus records d'infància per descriure com es vivia a les colònies tèxtils. A Vida de colònia, una doble edició en català i en castellà, l'autor de Pa negre, recupera les seves vivències i repassa, a través de nombroses fotografies, tots aquells aspectes de la societat, el treball i l'oci que, malgrat un cert aïllament i una jerarquia social molt estricte, atorgaven un perfum característic, inoblidable a la vida en una colònia. Testimonis gràfics de gran valor històric, inèdits fins ara. Les fotografies que il·lustren el llibre provenen d'arxius històrics i comarcals. Però l'aportació més destacable són les fotografies provinents d'arxius particulars de moltes famílies que vivien a les colònies tèxtils i que han cedit testimonis gràfics de gran valor històric inèdits fins ara.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 comentaris:

  1. Garantida la vàlua literària de l'obra pel saber fer de l'Emili Teixidor... Per cert, excel·lent
    l'adaptació cinematogràfica del seu Pa Negre...

    ResponElimina
  2. L´hem regalat i s´han quedat encantats de la vida: anar mirant les fotos i llegint el text de l´Emili Teixidor. Algunes de les seves novel.les, p.e.Retrat d´un assassí d´ocells, hi són ambientades.
    Imma C.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails