Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 4 d’octubre de 2010

Notícia :: L'Any de Rosa Leveroni

Aquest any se celebra el centenari del naixement de la poestessa catalana Rosa Leveroni i en motiu d'aquesta efemèride s'han organitzat diferents actes per homenatjar l'obra de l'autora. Entre els reconeixements previstos hi ha la publicació de l'obra poètica completa de Rosa Leveroni per part de l'editorial CCG de Girona.

La poetessa Rosa Leveroni (Barcelona, 1910 - Cadaqués, 1985), és una autora poc coneguda i poc llegida entre algunes coses per la dificultat de trobar les seves obres. L'editorial CCG de Girona publica aquesta tardor l'Obra poètica completa, un volum de més de cinc-centes cinquanta planes,amb una introducció de Mohino, un epíleg de Vinyet Panyella i els pròlegs de les obres de Leveroni escrits per Carles Riba (1938), Salvador Espriu (1952) i Maria Aurèlia Capmany (1981). Els actes de record i de recuperació de Rosa Leveroni i de la seva obra van començar l'1 d'abril, coincidint amb la data del seu naixement. De llavors ençà hi ha hagut un seguit d'actes, actuacions, lectures, i una petita exposició itinerant preparada per l'Institut Català de les Dones. També s'ha obert un bloc per recordar la figura de la poetessa i recuperar les seves poesies: http://leveronicentenari.blogspot.com/.
Font: Vilaweb

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails