Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 16 de setembre del 2010

Notícia :: El tancament de la distribuidora Arc de Berà afecta el 25 percent del sector editorial català i obliga a la llibreria Ona a tancar

La setmana passada Arc de Berà va anunciar que tancava a les 150 editorials amb què treballava. La notícia ha agafat per sorpresa a les editorials que demanen a la Generalitat que intervingui per garantir que cobrarant el deute que té la distribuidora amb elles. Tot i la situació en la que es troben, els segells asseguren que l'1 d'octubre tornaran a la normalitat.

La crisi de la distribuidora Arc de Berà és remunta el 2008 quan Edicions 62 va crear la gran distribuidora Àgora emportant-se els principals segells en català. Malgrat això Arc de Berà va resistir i actualment donava servei al 25 per cent del sector editorial en català amb més de 150 editorials. Però aquest dilluns Arc de Berà va fer oficial el seu tancament a causa dels deutes. Ha deixat sense pagar a les editorials els diners que corresponen a les vendes de Sant Jordi. L'Arc de Berà diu que no fa una suspensió de pagaments, sinó un tancament ordenat, i que tothom acabarà cobrant. Malgrat això les editorials afectades demanen que la Generalitat intervingui per garantir-ho. Tot i la situació que viuen, els segells volen però donar un missatge de normalitat i garanteixen que l'1 d'octubre tornaran a la feina i que la campanya de Nadal es farà sense problemes.
Aquest tancament també ha afectat a la mítica llibreria Ona propietat de l'empresa i fundada el 1962, que avui ha tancat les seves portes. Desapareix així una llibreria que anys enrere s'havia convertit en un símbol del llibre en català.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails