Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 3 de maig del 2010

Notícia :: Adrià Targa, Premi de Poesia de Sant Cugat

Adrià Targa de 22 anys ha obtingut el Premi de poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater amb el llibre de poemes "Boques en calma". El títol neix d'un vers de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, un dels referents del llibre, juntament amb Gabriel Ferrater.

El poeta, que només té un llibre publicat en solitari "L'exili de constança", ha destacat la importància del premi de Poesia de Sant Cugat, tant per la categoria dels poetes que l'han guanyat fins ara (Albert Roig o Dolors Miquel) com pels membres del jurat (Jordi Cornudella, Francesc Garriga, Marta Pessarrodona, Imma Monsó i Xavier Folch). hi ha hagut un ampli consens entre el jurat per premiar Boques en calma, que defineixen com una poesia 'enormement ben feta, treballada i rica, plena de coses a dir'.Dins el poemari hi ha algun poema encapçalat per uns versos de Ferrater i també és molt ferraterià el poema de tres-cents versos 'Mitologia del zel' que funciona a mode de pròleg com Ferrater va fer amb 'In memoriam' a 'Da Nuces Pueris'. El premi de Poesia de Sant Cugat té una dotació de 7.250 euros (lliures d'impostos), una escultura de l’artista Pep Codó i la publicació del poemari, el novembre, a l’editorial Empúries. El Premi va néixer fa nou anys a iniciativa de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, que va saber convèncer l’ajuntament de Sant Cugat i Edicions 62 per tirar endavant aquest projecte.
FONT: Vilaweb
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails