Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimarts, 13 d’abril del 2010

Notícia :: La literatura catalana és universal

L'exposició "Ficcions enfora! la literatura catalana exporta relats: 101 veus que conten històries" demostra el bon moment que viu la ficció catalana a tot el món. La mostra pretén divulgar les principals fites de la projecció de les nostres lletres a l'estranger i es pot veure al Palau Moja de Barcelona fins el 13 de juny.
La literatura catalana està vivint en l’actualitat el seu millor moment de projecció internacional. Alguns autors, com Quim Monzó o Josep M. Benet i Jornet, són traduïts regularment a les principals llengües europees. Algunes obres (com La pell freda d’Albert Sánchez Piñol o com El mètode Grönholm de Jordi Galceran) reben una excel·lent acollida de públic i de crítica arreu del món. I, al costat d’aquests fenòmens més destacats, s’està produint una àmplia mostra de casos de ressò exterior notable en àmbits tan diversos com la narrativa infantil i juvenil, la novel·la negra, o el teatre d’investigació autoral. Aquesta projecció també té a veure amb un bon conjunt d’obres del nostre patrimoni literari, que compta amb una llarga història de traduccions i recepció lectora fora de les nostres fronteres lingüístiques: Joanot Martorell, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Narcís Oller, Víctor Català, Mercè Rodoreda, entre tants d’altres. Amb la voluntat de divulgar les principals fites d’aquesta projecció exterior de les nostres lletres, l’exposició “Ficcions enfora. La literatura catalana exporta relats: 101 veus que conten històries”, comissariada per Esteve Miralles i Enric Gallén, es pot veure a Barcelona des del 9 d'abril de i fins el 13 de juny.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails