Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 19 de març del 2010

Notícia :: Dia Mundial de la poesia

Diumenge 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia declarat per la UNESCO. En motiu d'aquesta commemoració arreu del món s'han programat activitats i lectures de poemes. A casa nostre, la Institució de les Lletres Catalanes i un grup d'entitats, s'ha encarregat de la difusió i organització de les activitats per celebrar aquest dia, entre elles l'escriptura d'un poema especial escrit per Jordi Pàmies.

Una quarantena de municipis de Catalunya s'uneixen aquest any a la celebració del Dia Mundial de la Poesia. Entre les activitats més destacades hi ha la lectura dels principals poetes catalans, recorreguts literaris per les ciutats i pobles on van viure alguns dels poetes més destacats de la literatura catalana i diversos espectacles teatrals ideats especialment per aquest dia. Totes aquestes activitats han rebut en molts casos la participació d'escriptors i poetes catalans que han volgut unir-se a la festa. Jordi Pàmias ha creat La poesia en llengua catalana exclusivament per commemorar la celebració del Dia Mundial de la Poesia 2010. Per donar-hi la màxima difusió s’ha editat un opuscle on podreu trobar el poema traduït a una vintena de llengües (les oficials de Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen altres ciutadans del país). Aquest opuscle serà distribuït massivament a partir del 21 de març a les àrees de servei de les autopistes, gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit, i a les biblioteques de tot el país gràcies a la col·laboració de la subdirecció general de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails