Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 19 de febrer del 2010

Notícia :: Els nens i joves cada cop llegeixen menys

Els infants i joves rebutgen la lectura a mesura que es fan grans. Un estudi del Consell Català del llibre infantil i juvenil (CLIJCAT) assegura que amb el pas dels anys els joves llegeixen cada cop menys.
L’estudi fet el 2008 mostra que mentre que els nens i nenes de primària són bons lectors, llegeixen perquè els agrada i els distreu, a secundària un 40 per cent ho fa només per obligació i per ells és una càrrega. Respecte a l’altre estudi fet el 2004 per la mateixa entitat, han augmentat un 10 per cent els joves de secundària que no llegeixen gairebé mai, una tendència similar a la d’altres països del nostre voltant. Continuen sent les noies les que més llegeixen. Entre els gèneres favorits dels i joves hi ha els llibres d’aventures amb un 64 per cent, els de terror amb un 45 per cent, els de fantasia amb un 45 per cert i les històries d’amor amb un 32 per cent. En el cas del joves de secundària aquest últim gènere creix fins a ser el segon gènere més llegit. Malgrat aquestes dades negatives, des del CLIJCAT s’assegura que tot i baixar el nivell de lectors, s’està aconseguint que la lectura es socialitzi, que deixi de tenir exclusivitat i que els que llegeixen, comparteixin les seves lectures amb xarxes d’amics i familiars cada cop més grans.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 comentaris:

  1. Aquest estudi no sé si ha tingut en compte la lectura que es dóna en altres àmbits. A mesura que creixen, els joves llegeixen menys llibres però sí llegeixen via altres mitjans, com pot ser Internet.

    ResponElimina
  2. Anava a fer exactament el mateix comentari que l'Albert. Llegir només és llegir llibres de paper?

    ResponElimina
  3. ...I també les revistes, per exemple, o els còmics. Però la realitat és que a partir del 12 anys disminueix considerablement la corba de la lectura i es perden molts lectors. Cal assolir millor els arrels, des del principi? Sembla que a partir de Secundària els interessos dels lectors joves i els dels professors divergeixen, seguint línies paral·leles i això fa molt en detriment del foment lector. Per què?

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails