Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 25 de novembre del 2009

Notícia :: Cinc escriptores posen veu a les víctimes de la violència de gènere en un llibre

Avui és el Dia Mundial contra la Violència de Gènere i entra totes les activitats de suport a les víctimes, destaca la publicació de 5x2=9. Deu mirades contra la violència de gènere(Editorial Península), on cinc escriptores de gran renom reinterpreten la história real de cinc dones maltractades, una d'elles morta a mans del seu marit.

Rosa Regàs, Ángeles Caso, Espido Freire, Lourdes Ventura i Eugenia Rico reinterpreten literàriament la història de 5 víctimes de violència de gènere en 5x2=9. Deu mirades contra la violencia de gènere. La idea d'aquesta obra múltiple va partir dels editors Silvia Pérez i Fernando Marías, que van plantejar a les narradores la possibilitat de convertir-se en veu d'aquestes víctimes de maltractament, una d'elles assassinada pel seu marit. Individualment, les escriptores es van reunir amb aquestes dones, Rosa Regàs ho va fer amb el fill de la morta. Després de conèixer de primera mà les seves esgarrifoses vivències, van realitzar un doble treball: explicar la història en primera persona, com si les víctimes fossin les pròpies narradores, i elaborar un relat sobre la trobada que van mantenir amb elles. El títol del llibre és totalment revelador, i és que una de les dones protagonistes d'aquest llibre, va morir a mans del seu marit.

1 comentari:

Related Posts with Thumbnails