Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 9 d’octubre del 2009

Notícia :: Màrius Carol guanya el Premi Prudenci Bertrana 2009

Màrius Carol ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana de novel·la 2009 amb la novel·la L'home dels pijames de seda, un llibre sobre Truman Capote. Ahir al vespre es van celebrar els Premis Literaris de Girona, que van guardonar també a Laia Noguera amb el Premi Miquel de Palol de Poesia, i a Quim Torra amb el Carles Rahola d'Assaig.
L'home dels pijames de seda relata els dos anys que l'escriptor nord-americà Truman Capote va passar a Palamós, de l'abril de 1960 al setembre de 1962, temps en el que va escriure A sang freda. La manca d'informació de l'estada de Capote a Catalunya va motivar a Màrius Carol a indagar sobre el fet, i el resultat és la seva última novel·la que ahir va rebre el 42è Premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 42.100 euros, dins la nit dels Premis Literaris de Girona. Els guardons gironins van premiar també Laia Noguera per la seva tasca literària amb el 32è Premi Miquel de Palol de Poesia, Quim Torra amb el Premi Carles Rahola d'assaig per Viatge involuntari per la història del periodisme català i David Nel·lo amb el Ramón Muntaner de Literatura Juvenil per Guguengol.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 comentaris:

  1. Com sempre... no hi ha com ser mediàtic perquè et ploguin els reconeixements... l'editorial té la promoció feta, s'assegura que l'autor no posarà reticències a aparèixer a emissores i teles, que la gent de seguida l'identificarà, i que un cop a la llibreria, tindrà decidida l'elecció. Ara... serà bona, la novel·la? Jo l'agafaré en préstec a una biblioteca, que si no després em sap greu haver-me gastat els quartos... i si m'agrada, llavors la recomanaré. Visca el boca-orella!

    Mendengüela

    ResponElimina
  2. Tots són gent coneguda i amb obra editada, i el premi gros, per al més gros, és clar. Ja se'n ben asseguren, ja...

    ResponElimina
  3. Estrany... un senyor que a les tertúlies radiofòniques no para de dir coses com ara 'tenim que tindre', 'hi ha que fer tal cosa', 'pues', i coses per l'estil... que guanyi un premi en català... o bé quan escriu, miraculosament ho fa en un català perfecte, o be la seva editorial posa en marxa tots els seus experts en correcció ortogràfica i estillística. Una certa sensació d'esfafa, quan un home que maltracta el català guanya un premi tan prestigiós en llengua catalana.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails