Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 16 d’octubre del 2009

Notícia :: Àngeles Caso guanya el Premi Planeta 2009

Àngeles Caso va guanyar ahir el premi Planeta 2009 amb la novel·la Contra el viento. Emilio Calderón va quedar finalista amb La bailarina i el inglés. L'entrega dels premis va quedar eclipsada per la lipotimia que va patir Pere Gimpferrer, membre del jurat, a l'escenari, quan Àngeles Caso feia el discurs d'agraïment.

L'escriptora i periodista asturiana Àngeles Caso s'emporta doncs els 600.000 euros del premi literari més ben dotat del món amb Contra el viento, una novel·la que té com a tema central la inmigració i que explica la vida d'una dona de Cap Verd que malgrat canviar de ciutat la vida continua maltractant-la. Àngeles Caso ja va ser finalista del Planeta al 1994. El finalista de la 58ena edició dels planetes ha estat Emilio Calderón, que s'emporta els 150.000 euros per La bailarina y el inglés, la història d'un anglés que ascendeix a cap de policia i que ha de resoldre casos misteriosos.
Però els Premis Planeta 2009 han tingut un ensurt. Just a l'inici del discurs d'agraïment d'Angeles Caso es va haver de suspendre temporalment la cerimònia a causa del desmai de l'escriptor, editor i membre del jurat Pere Gimferrer, que es va desplomar mentre era a sobre l'escenari, fent costat als premiats. Gimferrer es va recuperar però de seguida i els serveis sanitaris que el van atendre van explicar que no tenia res greu, però que per més seguretat el traslladaven a l'Hospital Clínic per fer-li proves, d'on ha estat donat d'alta aquest divendres.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. Quin ensurt ens va donar Pere Gimferrer desmaiant-se!! Aixx sort que només ha quedat tot en un ensurt!

    ;) L'imperdible de ℓ'Àηimα

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails