Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dimecres, 23 de setembre del 2009

Novetat :: La pinça Birmana

La pinça birmana
Maria Jaén
La Magrana
Setembre 2009
Novel·la

:: Retalls radiofònics


"L’esperat retorn a la novel·la de Maria Jaén després d’anys de silenci. Una sàtira sobre les interioritats de la televisió"

SINOPSI: La Carla Mas, estrella del serial televisiu L’esquerra de l’Eixample, i la seva mare, una vella glòria de l’escena catalana, tenen una relació impossible. Han viscut juntes tota la vida i no han fet altra cosa que odiar-se mútuament. Ara, la Carla ha d’explicar a sa mare que els responsables de la sèrie volen «matar» el seu personatge i no sap com fer-ho... Mentrestant, la guionista, la Sílvia Clotet, és a punt de perdre el seu lloc com a directora argumental de la telenovel·la en favor de la Blanca Guerra, la nova protegida del Perejaume Oriol, creador de L’esquerra... i un penques professional. El drama està servit, i també una trama trepidant. Guionista d’èxit de la televisió catalana, Maria Jaén ens ofereix una novel·la sobre les interioritats de la creació d’un serial. Escrita en to de farsa, La pinça birmana presenta un cas aparentment boig (la mort de la vella diva i la desaparició de la seva filla) per descriure amb tots els pèls i senyals els deliris de realitzadors, guionistes, actors, directius i espectadors. Un món, el de la tele, on les coses més impensables passen com si res.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 comentari:

  1. M'encanta trobar una nova novela d'esta escriptora després de tants i tant anys sense llegir res seu! Me l'apunto!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails